Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


idézetek Bob Marleytől

2008.02.14

"Mindig az az otthonom, ahol vagyok Az otthonom az elmémben van A gondolataim az otthonom A dolgok amiket gondolok az otthonom. Ez az otthonom.Az otthonom nem egy anyagi valóság... az otthonom az elmémben létezik"

"Amíg az a filozófia uralkodik, hogy létezik egy felsőbb rendű faj és a másik alsóbb rendű A világ állandóan háborúban lesz önmagával.Ez egy jövendölés, de mindenki tudja hogy ez igaz."

"Nincs vallásom, vagyok ami vagyok.Rastafari vagyok... És ez nem vallás, ez élet"

"Egy felemelő, csodálatos zene született a világban, olyan szövegekkel melyek megérintenek és ráveszik az embereket, hogy gondolkozzanak és érdeklődjenek iránta. Lazító dallamok, mégis táncolható ritmusok, felszabadít bennünket attól, ami a földhöz vonz. Ez az ahol rengeteg énekes várja azt, hogy megértsék őket és gondolataikat, ami elvezeti őket a fényre. A REGGAE ZENE ez mind!"

"A rastafari egy forradalmár dologNem lesz intim és nem tűri el, hogy megvegyék Egyedül harcol a zenéjével"

"A reggae a nép zenéje,a mindennapi történésekről szól...de nem egy történelmi szemszögből.Olyan dolgokról mesél, amiket nem tanítanak az iskolában"

"Nézd, hogy harcolnak a hatalomért, de nem tudják az időtamikor meg kell állni. Így a pénzükkel és fegyvereikkel vesztegetnek"

"A politika csak a nép felosztására jó, egy baromság az egész,hiszen ráveszi a népet, hogy egy olyan emberben bízzon,aki úgysem tud semmit tenni értünk.Ha nincs életed, akkor nincs is semmid.Ezért még a politikusoknak is találniuk kellene egy Rastafari-t"

"A kormány átadja a népnek az összes dühét és szenvedését"

"Mikor hallom egy korbács csattanását, megfagy a vérem, visszaemlékszek amikor rabszolgaszállító hajókon kegyetlenkedtek a lelkivilágunkkal."

"Azt mondják, hogy a nap mindenkire ragyog,de néhány emberre a világon sohasem ragyog"

"Nincs szükségem ambíciókra. Csak egy dolog van, amit nagyon szeretnék, hogy az emberiség egységben éljen... feketék és fehérek együtt"

"Az emberek az hiszik, hogy birtokolnak egy elmét, pedig az elméjük az, ami fogva tartja őket"

"Vannak emberek, akik szeretik a hatalmat, másoknak pedig hatalmuk van szeretni"

"Számomra a szabadság csak akkor létezik, ha egy nép egyesül.A szabadság csak akkor létezik, ha valójában gondolati.Az én elmém csak akkor szabadul fel, ha Rastafari-t dicsőítem"

"Amikor az ember alkoholt iszik, szúr egy késsel és öl. De amikor füvet szív, szúr egyet a késsel és azt mondja: Hagyjad, az élet majd megmutatja neki"

"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik"

"Ha meghalok, szeretném ha elhamvasztanánakHogy a hamvaim táplálják a füveket,És a füvek tápláláják a bolondok elméjét. Olyan bolondokét, mint én"

"Minél több ember szívna füvet,annál inkább elesne Babilon"

"Egyesülve nyerünk, Szétszakítva elesünk"

"Ha ti egy nagy fa vagytok, akkor mi egy kis balta, ami arra van kiélezve, hogy kivágjuk benneteket"

"Az én zeném nem fehér ellenes. Sosem tudnék ilyet énekelni. Az én zeném rendszer ellenes, ami megtanít téged élni és meghalni"

"Ha Isten nem adott volna egy dalt, hogy énekeljem, nem lenne egy dalom, hogy énekeljem. Ezért nem az én dalom. A lelkem mondja ezeket a szavakat"

"Az igazi reggae Jamaicából jön, mert más emberek nem tudják az egészet úgy játszani; olyan lenne, mintha ellentmondanának az életüknek. Mert a reggae-nek benned kell lennie"

"Nem azért játszunk, hogy a kritikusok elégedettek legyenek. Azt játszunk, amit akarunk, amikor akarunk és amennyit akarunk. És van indokunk játszani"

"A jazz egy teljes zene, a reggae is az. A reggae funk, de ugyanakkor különbözik a funktól. A reggae egy egyszerű zene. És különbözik a soultól is. Semmit sem lehet összevetni. Ez az igazság."

"A reggae-t nem hallgatni kell, hanem érezni. Aki nem érzi, az nem ismeri"

"Nem szeretem a reklám ötletét. Ez nem a formája annak, ahogy látom a dolgokat. Nem szeretkezem dolgokkal a sötétben. Az emberek odajönnek hozzám, és azt mondják: Bob Marley egy nagy nemzetközi előadó, és én csak nevetek. Ha többen hallgatják a zenémet az jó, ennyi az egész"

"A zene pszichológia. Ha nem jut be a szívbe, a lélekbe, az elmébe, Az emberek nem fogák érezni"

"Jah zenéjére fogsz táncolni Jah zenéjére fogunk táncolni Felejtsd el a bajaidat és táncolj Felejtsd el a bánataidat és táncolj Felejtsd el a betegségeidet és táncolj Felejtsd el a gyengeségeidet és táncolj"

"A zene változást követel Nem tudom meddig kell rá várni. De el fog jönni"

"A zeném az igazságot védelmezi. Ha te fekete vagy és tévedsz, akkor tévedsz Ha te fehér vagy és tévedsz, akkor tévedsz Ha te indián vagy és tévedsz, akkor tévedsz Ez egytemes!"

"Megtagadjuk azt, hogy azok legyünk, amik szeretnéd ha lennénk Azok vagyunk, akik vagyunk és mindig így lesz. Nem tudsz megnevelni bennünket"

"Minden embernek joga van dönteni saját sorsáról"

"Nem vagyok semmiféle angyal Az élet fia vagyok"

"Nem szeretem a politikusokat A zenémnek csak a jóhoz és az igazsághoz van köze"

"Az igazság beborítja a földet, mint ahogy a víz a tengert Én nem a sikert akarom, a siker nem jelent számomra semmit Rengeteg embernek sikere van, de mégis úgy élnek mint a holtak"

"Ha az élet szép lenne. Mindig sütne a nap, minden tengernek lenne hulláma, minden zene reggae lenne, minden füst a fejből jönne Nem vagyok egy rock énekes Csak egy rasta vagyok, aki hírdeti a békét és az emberiességet"

"Egy jó dolog van a zenében: Amikor üt, nem érzel fájdalmat

" "Mélyen magamba nézek, és nem törődöm azzal, amit az emberek tesznek és beszélnek Csak a rendes dolgokkal törődöm"

"Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland amiből sosem kerülünk ki élve"

"Sokan úgy gondolják, hogy az élet egy álom, így ők csak rontanak a dolgokon. Már sok mindent ígértek, de csak kevés valósult meg. Még mindig ölnek. Ölik a prófétáinkat és élvezik. Nagyon élvezik."

"A zeném a rendszer ellen szól, de az igazság mellett Olyan törvények ellen szól, amik azt mondják, hogy egy embernek a színe meghatározza a sorsát. Istennek nincsenek törvényei a bőrszínt illetően"

"Ha minden törvényt betartasz, elveszted az élvezetet" "Isten egy küldetéssel küldött engem a földre Csak őállíthat meg, az emberek sohasem"

"A dalok szövegei valamit taníthatnak a gyermekeknek. Ez nem csak szórakozás. Nem tudsz szórakoztatni egy embert, aki fél vagy éppen éhes"

"Egy nép a történelmi ismerete, származása és kulturája nélkül olyan mint egy fa gyökerek nélkül"

"Amikor a feketék összefognak A fehérek és a kínaiak is meg fogják tenni. De szükségszerű, hogy a feketék tegyék meg először"

"Ha reggae-t hallgatsz és nem mozogsz, akkor te halott vagy"

"Amikor meghalok, mindenki sírni fog, mindenki szenvedni fog. De egy bolond földműves majd egy szép vadkenderré változtat engem. Majd levágnak, megvesznek és elszívnak. És majd látni fogod, hogy még a halálom után is megmozgatom a fejeket"

"A démon mindig a politikusok közé keveredik. Aztán elkezdenek maguk közt marakodni. A hatalom büszkeségi kérdéssé alakul át. Semmi köze sincs már ahhoz, hogy együtt éljünk és abbahagyjuk a háborút."

"Minden amit Isten mondott a jövendölésekben, meg fog történni. Néhány ember jobban tudatában van ennek. Ők azok, akik inkább az élet spirituális oldalához vannak kötve"

"Meddig ölik még a profétáinkat, míg csak állunk ott és nézzük tétlenül?"

"Győzd le a démonokat egy dologgal, amit szeretetnek hívnak"

"Már jártam itt előzőleg és visszatérek majd mégegyszer, de nem fejezem be ezt az utazást"

"Hiszek mindenki szabadságában, nem csak a feketékében"

"Bob Marley nem a saját nevem. Még nem is tudom a saját nevemet."

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jenniferke2001@citromail.hu

(dzseni, 2012.08.28 19:58)

Hát nagyon jo

Forever Bob Marley!

(Wille, 2011.11.20 21:28)

Szerintem nagyon nagy arc Bob Marley nagyon szeretem a zenéit és az idézetei és a mondatai is nagyon bölcsek.

Igazság! :)

(Lengoajto, 2010.05.09 08:13)

Teljes mértékben igaza van!!! Nem kellene hagyni "ezt az egészet"! Bob Marley a király! Örökké!
"Ha reggae-t hallgatsz és nem mozogsz, akkor te halott vagy" "Amikor meghalok, mindenki sírni fog, mindenki szenvedni fog. De egy bolond földműves majd egy szép vadkenderré változtat engem. Majd levágnak, megvesznek és elszívnak. És látni fogod, hogy halálom után is megmozgatom a fejeket!! Kedvenc Idézet! XĐ

Re: Igazság! :)

(:), 2011.04.15 18:30)

nekem is ez a kedvenc :) Bob Marley <3

 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 204367
Hónap: 1744
Nap: 31